Дан планете Земље у Владимирцима: Чувамо природу за нове генерације

Поводом обележавања Дана планете Земље, парк владимирачке основне школе обогаћен је новим садницама „дрвећа које даје енергију“. У акцији подржаној од општинске управе учествовали су чланови Удружења „Еко волонтери“ и запослени и ученици ОШ „Жика Поповић“. Поред улепшавања школског дворишта, основна сврха догађаја је неговање окружења за нове генерације.

Активни и у доба Короне
Еко волонтери у Владимирцима је осмислило низ активности упркос епидемији Короне, изјавила је испред Удружења Братислава Велисављевић и додала да је слична акција планирана и за 26.април у школском дворишту издвојеног одељења у Белотићу.

Млади будућим младима
ОШ „Жика Поповић“ броји преко 500 ученика. По речима директора Станка Глигорића, број ученика се сваке године смањује. Становника у селима је све мање, али се он нада да ће се то стање променити. Како би до промене дошло, али и како би смо имали шта да оставимо младим нараштајима, неопходно је повећати степен друштвене одговорности код свих, а пре свега код генерација које долазе.

-Активна смо подршка свим удружењима која нам се обрате. Посебно смо поносни на недавну акцију коју смо имали у сарадњу са НУРДОР-ом у којој је учествовала цела школа. Данас обележавамо Дан планете Земље на начин који користи и данашњим, а користиће и неким будућим младима који ће уживати у чистијем и лепшем окружењу- казао је директор Глигорић, а на важност оваквих догађаја за децу основношколског узраста осврнуо се и његов помоћник Марко Михаиловић:

-Ovo je pravo vreme da im ulijemo znanje o važnosti očuvanja prirodnog okruženja.Zbog toga su nam ovakve akcije od izuzetnog značaja. U samoj akciji, pored učenika učešće su uzeli i radnici, bivši zapsoleni, ali i predstavnici lokalne samouprave. Smatram da ćemo ovakvim i sličnim događajima, svest o ekologiji deci podići na jedan viši nivo, jer od ovog uzrasta se počinje sa usvajanjem vrednosti i adekvatnim obrazovanjem.