Захвалница Нурдор-а нашој ОШ на донацији и учешћу у акцији “Засади живот, буди херој!”

У име наших Суперхероја и НУРДОР тима од срца захваљујамо другарима из ОШ “Жика Поповић” на донацији и учешћу у акцији “Засади живот, буди херој!

Подсећамо на детаље ове акције и да је школа са ученицима прикупила 52.470,00 динара.

У наставку Нурдороог обраћања ОШ на латиници:

Obraćamo Vam se u ime Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR sa pozivom da se i Vaša škola pridruži krugu prijatelja dece obolele od raka. Prethodne dve godine su svima, a naročito Vama, Vašoj profesiji i Vašim učenicima, nametnule mnogo novih izazova. Isto tako, podsetile su nas koliko su važne i solidarnost i empatija. U cilju jačanja svih naših snaga, uz Vašu pomoć pozivamo učenike Vaše škole da pruže podršku svojim vršnjacima koji se i u ovim teškim danima bore za ozdravljenje od maligne bolesti.

Naš predlog je da svojm učenicima predstavite NURDOR olovku sa bookmarkerom – „Zasadi život, budi heroj!“. To je drvena grafitna olovka koja u sebi sadrži seme (nane, bosiljka ili lavande).

Olovka je spakovana u kartonski omotač – bookmarker na kome je uputstvo za sadnju smena.

Četiri su poruke koje želimo da pošaljemo: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugome.

Svake godine u Srbiji od maligne bolesti oboli oko 350-toro dece. Njihovi životi se od trenutka postavljanja dijagnoze dramatično menjaju. Uz veliki strah i neizvesnost tu su i svakodnevne, često, veoma bolne procedure. Lečenje od maligniteta može trajati i nekoliko godina. Podrška vršnjaka i sredine, tokom i nakon lečenja, je izuzetno važna – važna i neophodna isto koliko i medikamenti i protokoli lečenja. Pomozimo ovim malim hrabrim ljudima da im bolest i lečenje ne ukrade detinjstvo i nežne godine odrastanja. To je najvažnija poruka koju želimo da vam prenesemo s toga Vas pozivamo da se uključite u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka.

Svojom donacijom od 150 dinara Vaši učenici postaće ne samo ponosni vlasnici čudesne olovke, već i ponosni mladi filantropi.

Ukoliko želite da se pridružite akciji, možete nam dostaviti informaciju o broju olovaka koje su vam potrebne. Olovke vam možemo poslati poštom ili na neki drugi način koji dogovorimo. Sredstva koja prikupite možete, kao donaciju, uplatiti na tekući račun NURDOR-a: 170-30010715000-82 sa svrhom uplate: donacija za „Zasadi život, budi heroj!“. Sva prikupljena sredstva biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu – opremanje nove Roditeljske kuće u Beogradu koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljaima iz čitave Srbije, pa i regiona, tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu i kontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.
Molimo vas da detaljnije informacije o aktivnostima NURDORa potražite na našoj internet stranici: www.nurdor.org.

Posvećenost, upornost i transparentnost rada, kao i postignuti rezultati, učinili su da NURDOR postane prepoznatljiv široj javnosti i stekne poverenje građana Srbije.

Pozivamo Vas da se sa svojim učenicima pridružite našoj mreži podrške našim malim i malo većim Superherojima – deci i mladima obolelim od raka i njihovim porodicama.

U očekivanju Vašeg odgovora, nadamo se i radujemo zajedničkom ulaganju u naše mlade filantropske snage.

U ime dece, roditelja i celog NURDOR tima srdačno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na podšci.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka

Čolak Antina 16, 11000 Beograd, Srbija
+381.11.268.15.54, +381.11.268.15.55
+381.63.42.72.75, www.nurdor.org