Породица изнад свега

       У Општини Владимирци је у току реализација пројекта “Породица изнад свега”, који је суфинансиран од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Активности предвиђене пројектом су у складу са остваривањем следећих циљева утврђених Програмом подршкеспровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2020. годину: усклађивање рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства, очување и унапређење репродуктивног здравља, пут ка здравом материнству, едукација из области популационе политике и активирање локалне самоуправе.

        У оквиру пројекта набављена су два путничка возила и опремљен је мултиедукативни центар, што ће омогућити реализацију активности предвиђених пројектом.

       Пројектом под називом “Породица изнад свега” су обухваћене следећеактивности и услуге које ће бити у наредном периоду доступне становницима Општине Владимирци:

– “Школа за труднице”, која обухвата четири предавања намењена трудницама.

– “Саветовалиште за брак и породицу”, које обухвата саветодавне услуге мастер психолога-саветника из породичне психотерапије, дипломираног  специјалног педагога и мастер правника.

– “Рад логопеда са децом”, које обухвата рад дипломираног дефектолога-логопеда са децом која имају тешкоће у говорном развоју.

– “Едукативне радионице за родитеље”, које обухватају пет радионица намењених родитељима на тему развоја детета од рођења до адолесценције. Активности ће бити реализоване уз придржавање мера опреза, у складу са праћењем епидемиолошке ситуације у земљи.

Учешће у овим активностима је БЕСПЛАТНО за становнике Општине Владимирци.

Сви заинтересовани за учешће у наведеним активностима се могу обратити Центру за социјални рад Владимирци на број телефона 015/513-290, како би добили више информација.