Чајанка на часу биологије “Фото”

Како би ученицима на што занимљивији начин представила лековито биље и његову употребу за прављење чаја, наставница биологије, Милица Мирковић дошла је на интересантну идеју.
Са ученицима петог разреда организовала је чајанку на којој су се ученици, али и њихови “гости”, уз опуштен разговор, чај и кексиће упознали са историјским пореклом чаја, за шта су добри поједини чајеви, као и неким занимљивостима нпр.зашто Енглези пију чај у пет.
Ученици су заједно са наставницом припремали различите врсте чаја који су служили са медом, лимуном и чајним кексићима. У гостима су им били поједини наставници, учитељи, директор, млађи другари, педагог и психолог школе, помоћни радници, куварица.
Сви су уживали у укусном чају и лепом дружењу што су написали и у малој импровизованој “Књизи утисака”.
Чајанка је одржана на часу биологије и у ИО Белотић, где су ученици петог разреда такође били срдачни домаћини угостивши другаре, учитељицу и наставнике. Ова чајанка била је у школском дворишту, у лепом природном амбијенту, уз укусне чајеве, мед, лимун, кексиће, легенде о чају и диван мирис тек процвeтале липе из школског дворишта.